ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΙΣ 5 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ Ε 103 ΣΕΡΡΕΣ

ΝΟΝΟΙ ΤΗΣ ΝΥΣΤΑΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΙΣ 5 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ Ε 103 ΣΕΡΡΕΣ

SATURDAYS 5:00 P.M. RADIO E 103 SERRES GREECE


και ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑΣ

INTERNET RADIO

https://nonoitn.radio12345.com/

28 Μαρ 2008

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΜΑΡΤΙΟΥ 2008

ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΣΕ ΕΝΑ ΡΑΔΙΟ Ε NEAR YOU


Σκοτώνουν τ’ άλογα όταν γεράσουν ; Τι γίνεται όμως με τα Πουλάρια ;
Οι
Foals ήρθαν για να δώσουν τη νέα πνοή στο γερασμένο στάβλο της Βρετανίας .Φανταστείτε τους BLOC PARTY να τζαμάρουν με τους FROM MONUMENT TO MASSES … Ήρθε η εποχή για το Math Rock σε πιο νεανικά και ευρύτερα ακροατήρια ;


Μήπως τελικά το νέο άλμπουμ των MINUS είναι καλύτερο απ ‘ότι περιμέναμε ; Ας είναι καλά το Rock Sound που μας «ψάρωσε» με την καλή κριτική !


Ο Καναδάς φαντάζει μια υπέροχη χώρα ,ιδίως τώρα που ανακαλύψαμε και τους HILLS LIKE WHITE ELEPHANTS ,μια μπάντα απ ‘ το Edmonton που συνδυάζει τα καλύτερα στοιχεία της προυπάρχουσας σκηνής (GY!BE ,D.M.S.T. ,ARCADE FIRE ) με μια έφεση στη μελωδία .Ακούγεται μονορούφι .


Και μια που λέμε για Καναδά , φαίνεται να δεσπόζουν πλέον οι THEE SILVER MT. ZION MEMORIAL ORCHESTRA & TRA-LAL-LA BAND με τη νέα τους κυκλοφορία ,13 blues for thirteen moons .
Όχι και θερτήν αλλά τουλάχιστον τέσσερις ογκώδεις συνθέσεις , χορταστικές ,απολάυστικές , ξεσηκωτικές .Φαίνεται πως η συνταγή του προηγούμενου “Horses In The Sky” πέτυχε και με το παραπάνω ,και η μίξη του
φολκ ροκ και των φωνητικών με τις μανιέρες των δικών τους ,GY!BE εγκαθιδρύει μια νέα θρυλική εποχή για τα μέλη μιας «ορχήστρας» που μας έκανε να παραμιλάμε εδώ και μια δεκαπενταετία ,και που πλέον δυστυχώς ,δεν υπάρχει .Τι , παίζουν μεθαύριο , μόνο στην Αθήνα ; Όχι ρε γαμώτο…


Η επέλαση των Βάσκων Νο 2 .EXP ERIENCE το όνομα των φίλων (ποιων άλλων ) των LISABO .Γαλλόφωνοι πειραματισμοί με διαφορετικές προεκτάσεις , φανταστείτε Lisabo με Liars ,αλλά το ίδιο συναίσθημα να κυριαρχεί .(Κρίμα , πάνω που ταυτιστήκαμε με τις απαγγελίες στα Βάσκικα ).


Όλα κι όλα ! Οι Ιρλανδοί AND SO I WATCH YOU FROM AFAR δεν είναι άλλη μια συνηθισμένη Post Rock μπάντα .Είναι από το Μπέλφαστ (λίγα τράβηξε κι αυτό ) και παίζουν ορχηστρική ροκ όπως θα έπρεπε να παίζεται από πολλά συγκροτήματα που έχουν πέσει στο τέλμα των Explosionισμών .Κοινώς , ΤΑ ΣΠΑΝΕ !


Αλήθεια , εσείς γνωρίζατε ότι Husker Du ,(με τα διαλυτικά πάνω από τα u) σημαίνει “Do you remember “ στα Νορβηγικά ,και ότι (επιτέλους) προφέρονται Χούσκερ Ντού ;
Σελίδα 50 στο Rock Sound Μαρτίου.


Οι Δανοί HORRORPOPS ,συγκρότημα του Kim Nekroman των Nekromantix και της Patricia Day άποτε των Peanut Pump Gunίδες το βικεπεδια ;) ,που μένουν πλέον μόνιμα στο USA αφού τους «τσάκωσε» ο Tim Armstrong από τα demos τους ,βγάζουν τον τρίτο ολοκληρωμένο τους δίσκο ,KISS KISS KILL KILL φυσικα στη HELLCAT/EPITAPH και κάνουν πολλά αυτιά ακόμα και τα πιο alternative ,να στραφούν προς τον εκρηκτικό τους - αμάλγαμα psychobilly και alternative pop - ήχο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δυο λόγια για την εκπομπή μας


Σας καλωσορίζουμε στο μπλογκ των Νονών της Νύστας.

Μίας ραδιοφωνικής εκπομπής που εδώ και 25 χρόνια μεταδίδει όλες σχεδόν τις πτυχές της σύγχρονης (και ροκ) μουσικής και πληθώρα μουσικών ειδών που θεωρούμε αξιόλογα κατά την κρίση μας.

Έχουμε τη διάθεση να κρίνουμε αλλά κυρίως να προτείνουμε .

Ο σκοπός της εκπομπής είναι η προσωπική τέρψη και ικανοποίηση (να περνάμε καλά).

Ένας επιπλέον σκοπός είναι να μεταδώσουμε τραγούδια τα οποία θεωρούνται "αντιραδιοφωνικά"(απαράδεκτος όρος) , όσο μεγάλα και αν είναι σε διάρκεια ή ακραία σε ήχο.

Αν ένα μουσικό κομμάτι μας αρέσει θα το μεταδώσουμε.

Πολλές φορές ακόμα και αν δε μας αρέσει , απλά για λόγους ενημερωτικούς και συγκρίσεως, ανεπηρέαστοι πάντα από playlists που σκοτώνουν το ραδιόφωνο και την ειλικρίνεια, αλλά και από "εξωτερικούς" παράγοντες.

Δεν υπάρχει κανενός είδους στεγανό ή επιβολή για μετάδοση τραγουδιών και ευχαριστούμε πολύ το ραδιοφωνικό σταθμό του Ράδιο Έψιλον 103 FM, στις Σέρρες, που μας προσφέρει τόσα χρόνια αυτό το ελεύθερο βήμα επικοινωνίας.