ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΙΣ 5 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ Ε 103 ΣΕΡΡΕΣ

ΝΟΝΟΙ ΤΗΣ ΝΥΣΤΑΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΙΣ 5 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ Ε 103 ΣΕΡΡΕΣ

SATURDAYS 5:00 P.M. RADIO E 103 SERRES GREECE


και ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑΣ

INTERNET RADIO

https://nonoitn.radio12345.com/

21 Απρ 2008

Ένα σύγχρονο παραμύθι

Την ώρα που η συμπρωτεύουσα πάει κατά διαόλου από άποψη συναυλιών και προσέλευσης κοινού στις «καλές « συναυλίες (υπενθυμίζω τη συναυλία των SAVAGE REPUBLIC όπου μέχρι κάποιο διάστημα πριν την έναρξη ,πολλοί πιστέψαμε ότι θα ακυρωθεί λόγω ελάχιστης έλευσης του κοινού ,γύρω στα 10 άτομα είμασταν) ,κάποιοι ραδιοπαραγωγοί και μπλόγκερς αυτοθαυμάζονται ,και μιλούν για μια φοβερή συνέντευξη με τον Κώστα Βοζίκη ή 2L8 ξεχνώντας μάλλον ότι ο εν λόγω είναι γέννημα θρέμμα Σερραίος τη στιγμή που η Θεσσαλονίκη έχει να επιδείξει κάποιους υπερπροβαλλόμενους Dread Astair .

Ξεχνούν ότι πριν κάποια χρόνια οι Pretty Girls Make Graves που μας έκαναν την τιμή να μας επισκεφθούν στη Σαλονίκη ,είχαν 60-70 άτομα , το ίδιο περίπου και ο Greg Dulli με τους Twilight Singers ,οι Logh 26 μετρημένα άτομα μαζί με αυτούς που μπήκαν free , ή παλιότερα το φιάσκο των Fu Manchu που καταδίκασε μια για πάντα τον ερχομό Stoner συγκροτημάτων στη Θεσσαλονίκη (και μη μου πει κανείς για τους QOTSA !)

Αντί ,όλοι αυτοί οι κύριοι που εφόσον είναι και ραδιοφωνικοί παραγωγοί και μάλιστα κρατικοδίαιτοι (υπάρχουν και άλλοι που τους κέρδισε η μαγειρική και η σάτιρα ) θεωρούνται συνυπεύθυνοι γι ‘αυτή την κατάντια που μας αναγκάζει να «τρέχουμε» 500 χιλιόμετρα για να δούμε ένα συγκρότημα της προκοπής ,να βάλουν το κεφάλι κάτω και να σκεφτούν ποιο θα είναι το πιο ενδεδειγμένο επόμενο βήμα για να βγούμε από αυτό το τέλμα ,αυτοί ως άλλοι αυτοκράτορες , μαζί με τους «κόλακες» αυλικούς τους , έχουν κλειστεί στο κάστρο και πετούν παντεσπάνι στο λαό ,ίσως επειδή τους περισσεύουν τα λεφτά , και ρωτούν επανειλημμένως τον σικέ «καθρέφτη» τους ποιος είναι ο πιο άξιος ,κάνοντας συγχρόνως αστειάκια με τα γ και τα χ ανάμεσα στα γιώτα , και η ζωή περνά ωραία και καλά σχεδόν σαν παραμύθι .

Κύριοι σοβαρευτείτε λίγο , και ελάτε να βοηθήσουμε όλοι για μια πραγματική επαναφορά των πραγμάτων , όπως πρέπουν στη συμπρωτεύουσα που έχει να επιδείξει μεγάλη παράδοση στα μουσικά δρώμενα .Ο «λαός» δεν θα ανεχτεί άλλο αυτή την κατάσταση .

Φιλικά

Όσο για τον Κώστα ,θα τα πούμε όταν κυκλοφορήσει το άλμπουμ ,που ελπίζουμε (και φαίνεται ) να είναι ισάξιο αν όχι καλύτερο από την πρώτη δουλειά ,άσχετα με τη γενικότερη στάση του εν λόγω καλλιτέχνη (ίσως ο φόρτος εργασίας , δεν ξέρω…)

Υ.Γ. Τα θερμά μου συγχαρητήρια και την αμέριστη στήριξη σε όσους προσπαθούν ακόμα με τη διοργάνωση συναυλιών στη Θεσσαλονίκη και κυρίως στη Kazan Db (και δεν είναι γλύψιμο).

Υ.Γ. 2 Σήμερα παίζει ο Scott Kelly στην Αθήνα .Άραγε πως νομίζετε πως αισθανόμαστε ,θα μας πει κανένας πως ήταν ; ,μάλλον ο ζεύγο … )

3 σχόλια:

Goddam' είπε...

Όποιος πιστεύει οτί οι διάφοροι καλλιτέχνες, κριτικοί, εξειδικευμένοι ραδιοφωνικοί παραγωγοί, ρομαντικοί underground (sic) label owners, και λοιποί συγγενείς, κινούνται κυρίως από ανιδιοτελή αισθήματα, λυπάμαι αλλά θα του χαλάσω την ηδέα εικόνα. Συνήθως συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Μέσα από εγωιστικά, αυτάρεσκα, ανασφαλή ένστικτα, και την απενοχοποιήτική πεποίθηση οτί κάνουν ό,τι καλύτερο μπόρουν, αγάλι - αγάλι γίνονται διαμορφωτές τάσεων . Των τάσεων που ορισμένοι από αυτούς μέμφονταν, και έτσι βρέθηκαν σε επαφή με το αντικείμενο αρχικά. Το θέμα χρειάζεται αρκετή συζήτηση (ένα forum θα ήταν πιο κατάλληλο), αλλά μπορώ να κλείσω αυτόν τον γύρο λέγωντας: ας σκεφθεί ο καθένας μας τις ευθύνες του.

stereonova είπε...

ti ponemeni istoria kai auti ton live..alla giati ayti i epithesi stou s kratikodiaitous radiofonatzides ? kai ti kai an yperprovallontai oi dread astaire ? to provlima einai allou...to kyriarxio lifestyle einai pou apoprosanatolizei...

Unknown είπε...

Χαχα! Τώρα το διάβασα το ποιηματάκι και το κείμενο μετά. Εύγε και πάλι, τι να πω.

Δυο λόγια για την εκπομπή μας


Σας καλωσορίζουμε στο μπλογκ των Νονών της Νύστας.

Μίας ραδιοφωνικής εκπομπής που εδώ και 25 χρόνια μεταδίδει όλες σχεδόν τις πτυχές της σύγχρονης (και ροκ) μουσικής και πληθώρα μουσικών ειδών που θεωρούμε αξιόλογα κατά την κρίση μας.

Έχουμε τη διάθεση να κρίνουμε αλλά κυρίως να προτείνουμε .

Ο σκοπός της εκπομπής είναι η προσωπική τέρψη και ικανοποίηση (να περνάμε καλά).

Ένας επιπλέον σκοπός είναι να μεταδώσουμε τραγούδια τα οποία θεωρούνται "αντιραδιοφωνικά"(απαράδεκτος όρος) , όσο μεγάλα και αν είναι σε διάρκεια ή ακραία σε ήχο.

Αν ένα μουσικό κομμάτι μας αρέσει θα το μεταδώσουμε.

Πολλές φορές ακόμα και αν δε μας αρέσει , απλά για λόγους ενημερωτικούς και συγκρίσεως, ανεπηρέαστοι πάντα από playlists που σκοτώνουν το ραδιόφωνο και την ειλικρίνεια, αλλά και από "εξωτερικούς" παράγοντες.

Δεν υπάρχει κανενός είδους στεγανό ή επιβολή για μετάδοση τραγουδιών και ευχαριστούμε πολύ το ραδιοφωνικό σταθμό του Ράδιο Έψιλον 103 FM, στις Σέρρες, που μας προσφέρει τόσα χρόνια αυτό το ελεύθερο βήμα επικοινωνίας.