ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΙΣ 5 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ Ε 103 ΣΕΡΡΕΣ

ΝΟΝΟΙ ΤΗΣ ΝΥΣΤΑΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΙΣ 5 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ Ε 103 ΣΕΡΡΕΣ

SATURDAYS 5:00 P.M. RADIO E 103 SERRES GREECE


και ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑΣ

INTERNET RADIO

https://nonoitn.radio12345.com/

24 Ιουν 2008

PRIMAVERA & SHELLAC - Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΤΗΣ ...

"... Μετά το πρώτο ημιχρόνιο, αφού άκουσα και το Repulsion σε μια απογοητευτική εκτέλεση, έφυγα τρεχάτος για τους Shellac, τους οποίους έλεγα αρχικά να χαραμίσω για χάρη των Dinosaur.

Και τι μαλακία θα είχα κάνει... Η σκέψη μου ήταν πως εφόσον τους παρακολούθησα παλιότερα σε μια συναυλία που δεν είχε τ' όμοιό της, αφενός δε θα 'πρεπε να ρισκάρω το ενδεχόμενο ενός μέτριου λάιβ, αφετέρου δε θα υπήρχε δίλημμα αν συνέπιπταν με κάποιο άλλο γκρουπ. Τώρα αφήνοντας τους Dinosaur στη βαρεμάρα τους, οι Shellac γίνονται 'σανίδα σωτηρίας' της βραδιάς. Κι ομολογώ, περίμενα μια απ' τα ίδια, δεδομένου ότι πέρυσι έβγαλαν ένα μέτριο άλμπουμ, δεδομένου ότι περνάει ο καιρός κι είναι σχεδόν κανόνας πως τίποτα δε βελτιώνεται στο πέρασμά του.

Οι αξιότιμοι κ. Αλμπίνι, Γουέστον και Τρέινερ όμως είχαν άλλη γνώμη επ' αυτού. Βγήκαν με τη δύναμη, την ακρίβεια, τη λιτότητα που τους χαρακτηρίζει στο στούντιο, χωρίς καμία υποχώρηση σ' ό,τι αφορά την ποιότητα του ήχου ή την εμμονή τους με τη λεπτομέρεια. Παρότι λοιπόν είναι η δεύτερη φορά που τους βλέπω, και μάλιστα σε φεστιβάλ όπου οι συνθήκες αλλάζουν, μου δημιουργείται ξανά η εντύπωση ότι οι Shellac είναι η τελευταία ΜΕΓΑΛΗ ΜΠΑΝΤΑ της εποχής μας. Και δεν είναι μόνο η τεχνική αρτιότητα. Είναι η παρουσία και των τριών επί σκηνής, εντελώς ιδιότυπη και παρ' όλ' αυτά οικεία. Θέλω να πω, είναι σταρ κι οι τρεις τους - επιμένω, δεν πρόκειται για το γκρουπ του Στιβ Αλμπίνι, αλλά δε νιώθεις να σου πλασάρουν κάποιου είδους σταριλίκι σε καμία στιγμή. Αξιοθαύμαστο είναι εξάλλου πώς μ' έναν τέτοιο ξερό ήχο, ένα υλικό λακωνικό θα έλεγες, είναι σε θέση να στήσουν ολόκληρη παράσταση, τόσο πλούσια σε συναισθηματικό υπόβαθρο ώστε όλα, και τα σοβαρά και τα αστεία, να είναι αστεία και σοβαρά ταυτόχρονα, δηλαδή αληθινά. Ελπίζω κάποιος να μαγνητοσκόπησε την αποψινή εμφάνισή τους και να την κυκλοφορήσει σε μπούτλεγκ. Κορυφή."

Αυτά ,μεταξύ άλλων , γράφει στο Θεσσαλωνικιό (από την άλωση) mic.gr o Γιάννης Πολύζος ,στην πολυσέλιδη αναφορά στο φετινό Primavera της Βαρκελώνης .
Επιεικώς υποφερτός , σε σχέση με το γνωστό μαλάκα Καραμπεάζη , οπου μετά την ανάγνωση του κειμένου του σου δίνεται η εντύπωση οτι δεν του άρεσε σχεδόν καμμία μπάντα , οτι πήγε εκεί μόνο για να πιεί και να κράξει ,ίσως επειδή δεν έπαιζαν οι Burzum ...

Τί να πώ ...
Τα σχόλια δικά σας .
Και για τους Shellac που χασαμε την ευκαιρία ,τα ξανάπαμε και θα τα ξαναλέμε όχι μόνο γι' αυτούς .Μπράβο για τους Boris ,μόνο που είναι καλτ μπάντα εδώ και χρόνια , ο frontman των Why? και ιδρυτής είναι o Yoni Wolf ,ιδρυτής μεταξύ άλλων ,της Anticon ,και δεν περιμέναμε κάποιος απεσταλμένος στο Πριμαβερα να μην γνωρίζει τους Menomena .
ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΥΠΕΙΣΕΛΘΩ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ...



ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ

6 σχόλια:

Unknown είπε...

Καλά να πάθεις, αυτά για να μάθεις να μην πατάς σε λινκ που έχουν το όνομα όλα μου φταίνε, μόνο εγώ ξέρω, όλοι οι μουσικοί είναι άχρηστοι.

Unknown είπε...

thn aytokritikh soy thn ekanes?





e?

Unknown είπε...

Τσίμπησε κανείς; ε;

Anestits είπε...

Τώρα και στην Βαρκελώνη !!!!!!!!!

Unknown είπε...

zeug pasakam h erwthsh den htan gia esena.
8a symfwnhsw me ayta poy grafeis.

evaversus είπε...

εντάξει ρε ,ειμασταν μαζί στο γάμο του Σάκη , τωρα ελπίζω να κατάλαβε ποιος είσαι ,χαχαχα !

Δυο λόγια για την εκπομπή μας


Σας καλωσορίζουμε στο μπλογκ των Νονών της Νύστας.

Μίας ραδιοφωνικής εκπομπής που εδώ και 25 χρόνια μεταδίδει όλες σχεδόν τις πτυχές της σύγχρονης (και ροκ) μουσικής και πληθώρα μουσικών ειδών που θεωρούμε αξιόλογα κατά την κρίση μας.

Έχουμε τη διάθεση να κρίνουμε αλλά κυρίως να προτείνουμε .

Ο σκοπός της εκπομπής είναι η προσωπική τέρψη και ικανοποίηση (να περνάμε καλά).

Ένας επιπλέον σκοπός είναι να μεταδώσουμε τραγούδια τα οποία θεωρούνται "αντιραδιοφωνικά"(απαράδεκτος όρος) , όσο μεγάλα και αν είναι σε διάρκεια ή ακραία σε ήχο.

Αν ένα μουσικό κομμάτι μας αρέσει θα το μεταδώσουμε.

Πολλές φορές ακόμα και αν δε μας αρέσει , απλά για λόγους ενημερωτικούς και συγκρίσεως, ανεπηρέαστοι πάντα από playlists που σκοτώνουν το ραδιόφωνο και την ειλικρίνεια, αλλά και από "εξωτερικούς" παράγοντες.

Δεν υπάρχει κανενός είδους στεγανό ή επιβολή για μετάδοση τραγουδιών και ευχαριστούμε πολύ το ραδιοφωνικό σταθμό του Ράδιο Έψιλον 103 FM, στις Σέρρες, που μας προσφέρει τόσα χρόνια αυτό το ελεύθερο βήμα επικοινωνίας.