ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΙΣ 5 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ Ε 103 ΣΕΡΡΕΣ

ΝΟΝΟΙ ΤΗΣ ΝΥΣΤΑΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΙΣ 5 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ Ε 103 ΣΕΡΡΕΣ

SATURDAYS 5:00 P.M. RADIO E 103 SERRES GREECE


και ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑΣ

INTERNET RADIO

https://nonoitn.radio12345.com/

1 Ιουλ 2008

ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ '10η ΕΝΤΟΛΗ ' Η ΑΛΛΙΩΣ 'ΕΛΑ ΠΑΠΠΟΥ ΜΟΥ...'

ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ «10Η ΕΝΤΟΛΗ» ,Η ΑΛΛΙΩΣ «ΕΛΑ ΠΑΠΠΟΥ ΜΟΥ …»

Αυτό πάλι με το σήριαλ του Alpha, «10η εντολή» τι είναι .Μαζική υστερία !

Και δε μιλάμε για το σενάριο , τη σκηνοθεσία και τις ερμηνείες ,αναφερόμαστε στη μουσική επένδυση .Δεν είναι τωρινό το φαινόμενο απλά τώρα το θυμήθηκα , «έφαγα φλασιά» όπως λέμε , βλέποντας τις προάλλες το διαφημιστικό τρέιλερ για τις επαναλήψεις του καλοκαιρινού προγράμματος του εν λόγω σταθμού .

Όλοι ξαφνικά έμαθαν και γούσταραν από το σήριαλ ,τους 16 horsepower ,woven hand ,black heart procession ,madrugada , midnight choir (!!!) κ.λπ.

Αυτό βέβαια επιβεβαιώνει αυτό που υποστηρίζουμε τόσα και τόσα χρόνια , ότι ο άνθρωπος γενικά ,όσο και απαίδευτος να είναι ,έχει μέσα του το κριτήριο της ποιότητας και το αποδεικνύει και στις μουσικές προτιμήσεις ,απλά δεν υπάρχουν πολλοί πομποί που να προσφέρουν κάτι το εναλλακτικό στη μέχρι τώρα υπάρχουσα κατάσταση που θέλουν να διαμορφώσουν «κάποιοι» στην Ελλάδα .Συμπέρασμα , αν το ακούσουν θα το προτιμήσουν , είτε λέγεται καλή μουσική ,είτε ποιοτική τηλεοπτική εκπομπή , σε πείσμα των Κασσανδρών , (που παραέγιναν πολλές τελευταία στη χώρα μας ) και των «στημένων» μετρήσεων από τα διάφορα λογής «μηχανάκια».

Ωραία μέχρι εδώ , θα μου πείτε , αυτό είναι ένα σχετικά αισιόδοξο συμπέρασμα .

Όμως !

Άντε να μου το λέγαν , κάποιοι από ένα άλλο Νομό ,ή έστω από τη συμπρωτεύουσα , που σε επίπεδο μουσικής πάει κατά διαόλου μ’ αυτές τις κωλολίστες , - και μη μου λένε κάποιοι και κάποιες να χαλαρώσω σε μπλογκς γνωστών τηλε-μαϊντανών που κάποτε ασχολούνταν ΚΑΙ με τη μουσική , ή κάποιους άλλους που την έχουν δει συγγραφείς – αλλά στις Σέρρες ;;;!!!

Γαμώτο ,στις Σέρρες ;;;!!!

Αυτά τα συγκροτήματα τα μεταδίδουμε και τα προωθούμε τουλάχιστο 8 χρόνια ,όχι μόνο εμείς ,οι Νονοί αλλά και πολλές άλλες εκπομπές στο ΣερραΪκό Ραδιόφωνο ,και έρχεται μετά ο άλλος και σου λέει , «Εγώ τώρα ακούω τα συγκροτήματα που βάζουν στη σειρά του Alpha ,10η εντολή ,δεν ξέρω αν τα γνωρίζεις …;»

Και σου αραδιάζει συγκροτήματα που εσύ και πολλοί άλλοι ,επειδή είχατε κρίνει ότι εμπεριέχουν αυτό το αισθητήριο της καλής μουσικής , μεταδίδατε κατά κόρον πριν από σχεδόν μια δεκαετία και συνεχίζετε να μεταδίδετε ,ενώ ταυτόχρονα θυμάσαι τους ίδιους που τους τα είχες προτείνει να σου λένε «ε ,πολύ σκοτεινά είναι , εγώ δεν ακούω τέτοια» , ή «εγώ ακούω μέταλ αυτά είναι πολύ ήπια » και άλλα τέτοια κουφά , ή να τα μεταδίδεις σε μαγαζιά που έπαιζες d.j. ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ ,και να σου λένε «καλά έπαιζες πριν , τι τα ‘βαλες τώρα αυτά ,θέλεις να κοιμηθούμε …» και τώρα να τα εκθειάζουν και σου ‘ρχεται να πεις ή λες «ρε μπαγλαμά , θέλεις να μας τρελάνεις ,θέλεις να πάρουμε τα βουνά ,ή να πάμε στα καράβια» .Τουλάχιστο μη μιλάς !

Πες «είμαι ψωνάρα του κερατά, όταν τα ‘παιζες εσύ ,εγώ δεν τα ‘κουγα γιατί είσαι Σερραίος ,ταπεινό υποκείμενο , ένα βλαχαδερό από χωριό και σε είχα χεσμένο – ενώ το διάστημα που έπαιζες στη Σαλονίκη και γέμιζες το ροκ κλαμπ σε είχα σε άλλη εκτίμηση και σε έγλειφα ατελείωτα - ,τι να κλάσουν τώρα οι Σέρρες μπροστά στην Αθήνα , τώρα τ’ ακούω γιατί είναι και λίγο διαδεδομένο , εσύ όλο αντεργκράουντ παίζεις στην εκπομπή ,και τι μαλλί είναι αυτό που έχεις ,πως είσαι έτσι …» Ναι! Πες μου έτσι .Θα το καταλάβω και θα συναινέσω ,ίσως να κάνω κάτι και με το μαλλί ,προκειμένου να ακούσεις εσύ στο μέλλον καλή μουσική , όμως μη μου λες αυτές τις πίπες .

Και να σου πω και κάτι , εγώ τι φταίω που ήθελα να τους ακούσω ΤΟΤΕ στα μαγαζιά και συ , ΤΟΤΕ, με το οπισθοδρομικό και κομπλεξικό σου «μυαλό» που σε «δέρνε»ι κάθε μέρα ,σε κάθε έκφανση της ζωής σου ,μου το απέτρεπες επειδή εσύ και η παρέα σου το θεωρούσαν πολύ ψαγμένο και τότε είχατε ξεκωλώσει τους Oasis και τους Cranberries ,μετά το Bregovic και μετά τα φουκαρά το Manu Chao ,και τώρα πάτε να «σκίσετε» και τα δικά μας αγαπημένα !

Όχι άλλο black soul choir !

Όχι ,άλλο black soul choir ;

Χίλιες φορές εδώ ,που φτάσαμε ,black soul choir έστω και έτσι .Είναι και αυτό μια πρόοδος Και περιμένετε την επόμενη δεκαετία να ακούσετε αυτά που μεταδίδουμε εμείς ,οι εκπομπές της «παρέας» ,στους ραδιοφωνικούς σταθμούς στις Σέρρες (και όπως με χαρά μου διαπιστώνω πλέον και σε άλλες επαρχιακές πόλεις ) ,και ‘μεις το ίδιο θα κάνουμε .Την επόμενη φορά όμως που θα σε δω σε μαγαζί ,κουτοπόνηρε συμπολίτη –ισα ,(δε μιλάμε για τα «πρόβατα» ) που θα τύχει να παίζω ως d.j. , Συμπρωτεύουσας ή Πρωτεύουσας (ποιος ξέρει) ,όχι απλά θα «φας Πόρτα » αλλά θα βάλω και να σε κυνηγήσουν ,και όχι για τίποτε άλλο ,αλλά επειδή λειτουργείς όπως τη σκουριά , διαβρώνεις την αγάπη μου για τα πράγματα , και τον κόσμο μου τον εσωτερικό που πασχίζω να γίνει και όσο “μας παίρνει” εξωτερικευμένος! ΔΕ ΘΑ ΣΥΜΒΙΒΑΣΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΜΟΙΡΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΜΑΛΑΚΑ ,ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ !

ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ !



ΕΣΥ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΤΑ ΣΗΡΙΑΛΣ …




Υπενθύμιση προς αποφυγή παρεξηγήσεων : Το κείμενο δεν αναφέρεται σε κάποιους φίλους d.j. ‘s που τελευταία άλλαξαν μουσικά ακούσματα ,και κάποιους που παίζαμε κάποτε μαζί σε μαγαζιά , σ ‘αυτούς μόνο καλό μπορεί να κάνει αυτή η στροφή γιατί παραμένουν ενεργοί . (βλέπε cLOUDEAD)

Και τώρα φεύγω . Έχω ραντεβού με τον εαυτό μου για την καθιερωμένη καθημερινή αυτοκριτική μου …

7 σχόλια:

Unknown είπε...

Ένας φίλος μου που σπούδάζει στην Αγγλία μου έδωσε τις προάλες μια μπάντα που λέγεται Kyuss.Τους ξέρεις?

Unknown είπε...

Τι έγινε βρε ψηλάκο; Ποιος αλήτης σε τσάτισε έτσι; Την επόμενη φορά δώστου μια φάπα και από μένα!

Ανώνυμος είπε...

Για τον Ζεύγολα λέει.

evaversus είπε...

Αυτή την ανάρτηση ήθελα να την κάνω εδώ και ένα χρόνο ,αλλά τότε δεν είχα μπλογκ .Τουλάχιστο τα λέω μέσα από δω και δεν τ' ακούει κανένας αυτοπροσώπως ,όπως παλιά ,αν θυμάστε ...
Αν χθες έβγαινες σε γνωστό μπαρ της πόλης θα καταλάβαινες πιο πολλά .Right ,Seki ?

Θωμάς είπε...

ΜΕΝ ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ MANO CHAO ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ούτε για αστείο να τον αναφέρεις..εκείνη τη ώρα έτρωγα όταν το διάβασα..πρόσεχε την άλλη φορά..

ένας μου είχε πει βλέπω την σειρά Singles γιατί έχει ωραίες μουσικές..δηλαδή τώρα συγνώμη είναι λόγος τώρα για να δεις μαι σειρά..θα μας τρελάνουνε..
οοοοχι οοοοοχιιιι...άκου Κυριακη έκπομπη ..

evaversus είπε...

Α ρε tommy , το είπα και στον αέρα και το ίδιο ισχύει και για το manu chao και γαι τους reggae καλλιτέχνες και για οποιοδήποτε άλλο καλλιτέχνη ."Ο καλλιτέχνης δεν ευθύνεται για το επίπεδο των οπαδών του ."
Τουλάχιστον ο manu chao και αυτό το επιβραβεύω , μερίμνησε ή μάλλον ,απαίτησε η μέρα που θα συμμετέχει να έχει χαμηλό εισιτήριο και το κατάφερε .Μόλις 40 ευρό και 25 ευρό προπώληση ,όταν οι άλλες έχουν 60 ευρό η καθεμία .Δεν τρελάινομαι με το Manu Chao ,προτιμούσα τους mano negra ,αλλά μακάρι το παράδειγμα του να ακολουθήσουν και άλλοι καλλιτέχνες ...

Anestits είπε...

Vaggelh se katalavenw apoluta file.Ta exoume sizitisei apeires fores.An thimase kala to mono pou mou leges tote itan na mhn trelenomai kai na mhn ta pernw sto kraneio me ton kathe malaka.Esi gt to sinexizeis loipon?Toulaxiston eseis ekei pera exete kai 10 - 15 -20 malakes pou sas prizoun ta arxidia.emeis edw eimaste monoi mas!

Δυο λόγια για την εκπομπή μας


Σας καλωσορίζουμε στο μπλογκ των Νονών της Νύστας.

Μίας ραδιοφωνικής εκπομπής που εδώ και 25 χρόνια μεταδίδει όλες σχεδόν τις πτυχές της σύγχρονης (και ροκ) μουσικής και πληθώρα μουσικών ειδών που θεωρούμε αξιόλογα κατά την κρίση μας.

Έχουμε τη διάθεση να κρίνουμε αλλά κυρίως να προτείνουμε .

Ο σκοπός της εκπομπής είναι η προσωπική τέρψη και ικανοποίηση (να περνάμε καλά).

Ένας επιπλέον σκοπός είναι να μεταδώσουμε τραγούδια τα οποία θεωρούνται "αντιραδιοφωνικά"(απαράδεκτος όρος) , όσο μεγάλα και αν είναι σε διάρκεια ή ακραία σε ήχο.

Αν ένα μουσικό κομμάτι μας αρέσει θα το μεταδώσουμε.

Πολλές φορές ακόμα και αν δε μας αρέσει , απλά για λόγους ενημερωτικούς και συγκρίσεως, ανεπηρέαστοι πάντα από playlists που σκοτώνουν το ραδιόφωνο και την ειλικρίνεια, αλλά και από "εξωτερικούς" παράγοντες.

Δεν υπάρχει κανενός είδους στεγανό ή επιβολή για μετάδοση τραγουδιών και ευχαριστούμε πολύ το ραδιοφωνικό σταθμό του Ράδιο Έψιλον 103 FM, στις Σέρρες, που μας προσφέρει τόσα χρόνια αυτό το ελεύθερο βήμα επικοινωνίας.