ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΙΣ 5 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ Ε 103 ΣΕΡΡΕΣ

ΝΟΝΟΙ ΤΗΣ ΝΥΣΤΑΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΙΣ 5 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ Ε 103 ΣΕΡΡΕΣ

SATURDAYS 5:00 P.M. RADIO E 103 SERRES GREECE


και ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑΣ

INTERNET RADIO

https://nonoitn.radio12345.com/

9 Ιουλ 2008

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ ... ΕΩΣ ΙΟΥΝΙΟ 2008

MOUNT EERIE – Black Wooden Ceiling Opening (2008)

Μετά τους The Microphones ,τι ; Οι Mount Eerie έρχονται να αναπληρώσουν το κενό του lofi θυμίζοντας μας τις καλύτερες στιγμές μιας εποχής που μεσουρανούσαν οι Erics Trip και οι Dunlavy , όλα αυτά με το λυρισμό των Songs : Ohia και των Smog (στο λίγο πιο λιτό , βέβαια) .Κύριε Elverum μας αναγκάζεις να ψάξουμε όλες τις παλιές δουλειές των The Microphones !

HER NAME IS CALLA – The Heritage E.P.

Η μεγάλη ελπίδα της Μεγάλης Βρετανίας ,να ξεφύγει από την ταμπέλα της χώρας των νεοχορευτικών ροκ συγκροτημάτων .Και σκοτεινές εξάρσεις τύπου Telstar Ponnies και ατμόσφαιρα Swans βρίσκουμε ,και post rock και έχουν και βιολιά !(χε ,χε )

WHY ? – Alopecia (2008)

Λέτε να ήρθε η ώρα , η Anticon να γίνει household όνομα .Ο Yoni Wolf μαζί με την παρέα του (τον αδερφό του και 2 μέλη από τους εξαιρετικούς Fog ) ,γίνεται επιτέλους συγκρότημα και μας προσφέρει τον πιο «ροκ» δίσκο της Inteligent Hip-hop κολεκτίβας .

COALTAR OF THE DEEPERS – Yukari Telepath (2007)

Γνωρίζατε τον όρο shoegaze metal ; Αυτοί εδώ οι Ιάπωνες παίζουν αυτό το είδος και όχι μόνο , εδώ και 15 χρόνια .

PILGRIM FATHERS - Short Circular Walks In The Hope Valley (2008)

Μπορεί ,οι 3 Stages Of Pain , να ήταν ένα πολύ ιδιαίτερο συγκρότημα στο χώρο του sludge – ακραίου σκληρού ήχου , όμως με το νέο τους όχημα ,τους Pilgrim Fathers ,οι Βρετανοί το πάνε πολύ πιο μακριά , σε εποχές της prog ψυχεδέλειας ,space rock και stoner αλλά και την αγριάδα των 3 stages of pain ,με τσίτα τους ενισχυτές ,για μεγάλα ταξίδια …

BARDO POND - Batholith (2008)

Άλλο ένα αριστούργημα στη σειρά της δισκογραφικής ιστορίας ενός από τα πιο ιδιόηχα συγκροτήματα ,ψυχεδέλεια ,space rock ,όγκος ,θόρυβος ,μελωδικότητα ...δεν περιγράφω άλλο …

AINARA LeGARDON – Each Day A Lie (2005)

Αυτή η Ισπανίδα κυρία που αισίως έχει συμπληρώσει τα 32 της ,ήταν η μόνη καλλιτέχνης με καταγωγή εκτός Αμερικής ,που συμπεριλήφθη στη συλλογή Borderdreams ,La Ruta Americana ,του 2004

με ονόματα θεόρατα από τις Η.Π.Α. να φιγουράρουν δίπλα της .Το ΓΙΑΤΙ θα το διαπιστώσετε ακούγοντας (και) το Each Day A Lie σε παραγωγή Chris Eckman και με τη συμμετοχή του Al DeLoner (των Midnight Choir).

RETRIBUTION GOSPEL CHOIR – Retribution Gospel Choir (2008)

Ο frontman των Low ,Alan Sparhawk ,χωρίς το έτερον ήμισυ , σε παραγωγή του Mark Kozelek , (Red House Painters , Sun Kill Moon) πιο ροκ από ποτέ .Μην τρομάζετε ,ακούγεται και από τους μη μυημένους .

NO AGENouns (2008)

Είναι τυχαίο πως ο Bradford Cox (των Deerhunter , Atlas Music κ.λ.π. ) τους θεωρεί το νέο αγαπημένο του συγκρότημα , ή μήπως ζηλεύει επειδή κατάφεραν να βγάλουν δίσκο πιο φρέσκο και πιο νευρώδη από τον τελευταίο δικό του με τους Deerhunter ;

LIS ER STILLE – Apathobvious (2007)

Αλήθεια ,τι θα πει ποστ ροκ ,που όλο το πιπιλάμε σαν γλυφιτζούρι όταν ακούσουμε ένα instrumental rock σχήμα ; Κι αν έχει φωνητικά ,τότε τι γίνεται ;Για τους Lis Er Stille από τη Δανία ,ο όρος ποστ ροκ είναι τουλάχιστον φτωχός …

AUTISTIC DAUGHTERSUneasy Flowers (2008)

Όταν μιλάμε για Νέα Ζηλανδία με τη συμμετοχή μεγάλων ονομάτων της σύγχρονης πειραματικής ευρωπαϊκής σκηνής ,τιθασευμένα στο σκοτεινό υπόβαθρό του Νεοζηλανδού Dean Roberts και του επίσης down under γείτονα από τους The Necks , τότε αναφερόμαστε σε ένα από τους πιο εσωτερικούς δίσκους της χρονιάς .Θα ραγίσετε …

WILLARD GRANT CONSPIRACY – Pilgrim Road (2008)

Απλά ,ένας από τους καλύτερους δίσκους της φετινής Americana και μια από τις πιο down tempo εμπνευσμένες δουλειές του Robert Fisher και των άλλων Αμερικάνων φίλων του .

MAYBESHEWILL - Not For Want of Trying (2008)

Το συγκρότημα – αποκάλυψη της χρονιάς για τον zeugolator . Ή αλλιώς , σωστές δόσεις 65 days of static (και ολίγη από Helmet),mogwai ,indie και μελωδίας σε ένα και μόνο δίσκο .Άκουσε και τα γυναικεία φωνητικά ο zeugo και μέλωσε το παιδί …

LEILA – Blood, Looms and Blooms (2008)

Λιγότερο περίεργος και πειραματικός από το προ 8ετίας , Courtesy Of Choice , πάλι με συνεργασίες γνωστών-αγνώστων ,αλλά παραμένει ένας από τους πιο grotesque trip - hop ,electro ,δίσκους που ακούσαμε μες στη χρονιά .(Ίσως να μας αυθυποβάλλει και το εξώφυλλο). Δίσκος που σε ρουφάει στον κόσμο του …

MARTINA TOPLEY BIRDThe Blue God (2008)

Η αλήθεια είναι ότι δεν άκουσα τον προηγούμενο ,όμως η Martina ,πάντα ήταν απ ‘ τις αγαπημένες φωνές – προσωπικότητες (με Tricky ή χωρίς ) με αρκετά χαμηλούς τόνους όσο αφορά το ποιόν της και με το Blue God να μην απογοητεύει κανέναν μας .

THE WEIRD WEEDS - I Miss This (2008)

Όχι απλά άλλη μια ποπ μπάντα που γράφει όμορφα τραγούδια ,αλλά μια μπάντα με διάθεση να ακροβατήσει σε διάφορα είδη της σύγχρονης μουσικής ,από τραγούδι σε τραγούδι ,ίσως πολλές φορές και μέσα στο ίδιο ,χαρίζουν ένα δίσκο που το μόνο λάθος που θα κάνεις είναι να τον ακούσεις αποσπασματικά .Ο όρος avant garde pop που είδα στο διαδίκτυο ,ίσως να τους ταιριάζει ίσως και να μη λέει τίποτα …

NALLE - The Siren ‘s Wave (2008)

Folk από τη Σκωτία αν και κανενός – καμιάς το επίθετο δε μοιάζει Σκωτσέζικο , φωνές που θυμίζουν τα παραδοσιακά της Βουλγαρίας ,μινιμαλισμός και μεγάλη διάρκεια τραγουδιών … Μετα – Folk ; Ίσως .

Γιατί να σας αρέσουν μόνο οι Cocorosie ;

GRAILSTake Refuge In Clean Living

Οι Grails ,που ξεκίνησαν από τη neurot , αν αυτό λέει κάτι σε κάποιους ,έχουν την καλύτερη εξέλιξη συγκροτήματος ,στο χώρο που τους είχαν αρχικά κατατάξει ,ως post rock ,και έχουν βαλθεί να μας αποδείξουν ότι αυτοί απλά ΔΕΝ είναι .Και πάλι το καταφέρνουν .

DANANANANAYKROYD – Sissy Hits E.P. (2008)

Νέοι και ωραίοι , εκτελούν με «μαθηματική» ακρίβεια αυτά που έχουν διδαχτεί ,όμως εκτός από καλοί μαθητές είναι και άξιοι συνεχιστές της νέας σκηνής της post hardcore με συνθέσεις που θα ζήλευαν πολλοί από τους προπάτορες , άσε που αυτοί είναι Σκωτσέζοι .

SHEARWATERRook (2008)

Δεν μπορώ ακόμα να συμπεράνω αν ο τελευταίος τους δίσκος είναι καλύτερος από το Palo Santo ,την προηγούμενη δουλειά τους με την οποία έκαναν αίσθηση (έχουν και το Winged Life του 2004),σίγουρα όμως ,με το Rook ,εγκαθιδρύονται στις συνειδήσεις μας ως ένα νέο μεγάλο μελωδικό ροκ συγκρότημα των Η.Π.Α.

HIGH DEPENDENCY UNIT – Metamathics (2008)

Οι Νεοζηλανδοί ,παράγουν noise drone μετα-ροκ εδώ και πολλά χρονιά .Η επιστροφή τους αποτέλεσε ευχάριστη έκπληξη ! Welcome Back !

THE OLD HAUNTSPoisonous Times (2008)

Το πολύ ωραίο μ’ αυτούς είναι ότι θυμίζουν gun club ,περισσότερο από τους 16 horsepower ,έχουν τα σκοτεινά τους , έχουν τα γρήγορα και τα πιο southern ,το μέλλον φαντάζει δικό τους …Γνωστότερη των τριών , η Tobi Vali ,κάποτε μέλος των θρυλικών Bikini Kill.

THE RACONTEURS – Consolers Of The Lonely (2008)

Σαφώς με πιο ροκ προσανατολισμούς από το ντεμπούτο τους ,μοιάζουν περισσότερο με μπάντα παρά με project .Το ρετρό ροκ τους έχει πλέον άποψη και …balls .

THE BIG SLEEP – Sleep Forever (2008)

Δεύτερος δίσκος για τους Νεουορκέζους , τα έχει όλα και συμφέρει . Ιnstrumental math , post , indie και λίγο yeah yeah yeahs , με ενδιαφέρουσα κιθαριστική παραμόρφωση ,αφήνουν μια πολύ ωραία αίσθηση σύγχρονης ροκ μπάντας.

HARVEY MILK – Life ... The Best Game In Town (2008)

Μπορεί να είναι παλιές καραβάνες ,αλλά ο τελευταίος τους δίσκος ίσως είναι καλύτερος και από αυτόν ,των The Melvins .Αργόσυρτες βαριές και ασήκωτες συνθέσεις αλλά και γρήγορα ολιγόλεπτα και πειραματισμοί ,δεν ξέρω τι έπαιζαν στις αρχές του ’90 αλλά τώρα σπάνε κόκαλα .Οι δίσκοι τους επανακυκλοφορούν ,οπότε τα λέμε σύντομα .

CANCER BATS – Hail Destroyer (2008)

Το να σ’ έχουν εξώφυλλο τα περιοδικά που ασχολούνται με το σκληρό ήχο , δεν λέει τα πάντα , όταν όμως ακούγεσαι σαν να έριξες τους Everytime I Die στους βάλτους της Νέας Ορλεάνης ,ε τότε αξίζεις και τον ανάλογο σεβασμό ως υπηρέτης του γνήσιου ,βρώμικου αλλά σύγχρονου metalcore.Από τον Καναδά.

CULT OF LUNA – Eternal Kingdom (2008)

Οι Σουηδοί σε κάθε νέο τους δίσκο αποδεικνύουν ότι συνεχίζουν το δικό τους μοναχικό δρόμο στο χώρο του ποστ μέταλ ,χωρίς να επηρεάζονται από συγκρίσεις με ανάλογου ύφους συγκροτήματα ,στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού .Όταν ξεκινούσαν και οι ίδιοι δήλωναν ως κύριες επιρροές τους ,τους Radiohead και τους Sigur Ros κανένας δεν τους πίστευε .Έξάλλου είναι και από τη χώρα όπου κάποτε έκαναν την εμφάνιση τους συγκροτήματα όπως οι Breach





Μπορεί σε πολλά σημεία και απόψεις να διαφωνούμε με το sfon ,όμως αν αυτός (όπως και κάποιοι άλλοι ) αλλάξει μουσική πλεύση , τότε θα είναι γενικότερο το κρίμα για όλους μας .Διότι στις κύριες επιρροές και αντίληψη έχουμε την κοινή μας συνισταμένη και καταλαβαινόμαστε .Όπως στις τελευταίες του επισημάνσεις , για την Ainara LeGardon και τους Mount Eerie ,αλλά και τους Danananaykroyd και πολλούς άλλους ,νέους και παλιότερους καλλιτέχνες (και άλλες ανακαλύψεις) ,είναι που βρίσκεται η μουσική αντίληψη του και εκεί είναι που συναισθανόμαστε και βιώνουμε και οι δύο πολλές φορές τον ίδιο ενθουσιασμό και ικανοποίηση επιτρέποντας μας να επιβεβαιώνουμε την αρχική διαπίστωση ,ότι η μουσική είναι και θα παραμένει ανεξάντλητη και θα συνεχίσει να μας συνεπαίρνει.

Το sfon όπως και κάποιους άλλους (y.k.w.y.a. , Μιχάλη Κ. που βρίσκεσαι ;),που επίσης δεν κάνουν συμβιβασμούς (όπως εγώ ) στα μουσικά τους γούστα ,τους θεωρώ τους φάρους ,αν θεωρήσουμε ότι εγώ παριστάνομαι ως ένα εμπορικό πλοίο ,ως ένας «κομιστής» που κάνει τη διακίνηση του «υλικού – εμπορεύματος » σε άλλα λιμάνια ,μέσω ραδιοφώνου , αλλά και της γενικότερης επικοινωνίας ,μέσω internet ,ή προσωπικά .

Χωρίς τον έτερο Νονό , χωρίς τον Επίτιμο , χωρίς τους άλλους φάρους , μάλλον θα είχαμε χαθεί ή τσακιστεί στα απόκρημνα βράχια της κοινοτυπίας ή /και της εμπορικότητας .Φίλε sfon , όσο και να γκρινιάζω , μείνε όπως είσαι ,και σεις οι υπόλοιποι «φάροι» , να συνεχίζουμε αυτό το περιπετειώδες και συναρπαστικό μουσικό ταξίδι (και δε μιλώ για την εκπομπή μόνο) ,στο πέρασμα των χρόνων .

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΥΤΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Anestits είπε...

To cancer bats oreo alla den einai kai gia na mpenei sta kalitera ths xronias mwre.Ok exeis olokliro Johnny truant ,pou perimenei sthn gwnia na se faei, re Vaggelh.Afou einai na valeis enan skliro disko vale auton.oi tupoi to exoun paei to pragma polu makria!Kai to maybeshewill,coaltar of the deepers aparadekta albums epishs kai to The big sleep einai ontws BIG sleep.ok prosopikh mou gnwmh panta.Ksereis poso sas aga(mame)pame.Respect gia to Cult of luna,her name is calla kai ta ipoloipa.filia

Anestits είπε...

- Update -

To the big sleep mou arese fusika apla den ksetrelathika.
Epishs perimena na exeis mesa kai to U.S. Christmas.what happened?

evaversus είπε...

Δεν είναι τα καλυτερα της χρονιάς ,είναι δίσκοι που έχουμε ακούσει (έχω ακούσει και ξεχώρισα).ΔΕΝ είσαι μυημένος στο sludge stoner,οπότε δεν θα σου αρέσουν οι cancer bats ,johhny truant ακόμα δεν το άκουσα ολόκληρο για να έχω γνώμη ,η αλήθεια είναι οτι με το cult of luna δεν τρελλάθηκα κιόλας ,τους coaltar of the deepers τους θεωρώ απλά ,μοναδικούς στο είδος και εξαίσιους ,και πολλοί δίσκοι ή έχουν αναφερθεί σε παλιότερες αναρτήσεις ή δεν έχουν ακουστεί ακόμα εμπεριστατωμένα π.χ. Glissando ή από άλλα απλά άκουσα μόλις χθες ένα τραγούδι ,π.χ. U.S. Christmas .Μέχρι να τα ετοιμάσω βήκαν άλλοι τόσοι δίσκοι που πρέπει (και θέλω) να ακούσω ,χώρια κάτι παλιά .Χαίρομαι πολύ που τα διάβασες και η γνώμη σου πάντα σεβαστή .Είπαμε ,κάποτε θα μεγαλώσεις ...(χε χε) Και μεις , σας ,ΠΑΡΟΜΟΙΩΣ ... και σας εκπηδευουμε . Άλλωστε όπως λέει και ο tommy ,είναι προσωπικες απόψεις γ*** τ* μ**** τ** μ*******,π**********,γ********,ψ********** ,α********** klp. Tommy forever!

evaversus είπε...

Πάντως ο Τομυ πως έγινε έτσι !Φταίει το νερό ,η Βεργίνα ?Στις Σέρρες ήταν πολύ σεμνός ,τις λίγες εβδομάδες που γνωριστήκαμε .Φιλιά Νero Resurrected ,και φιλιά και στον Τόμυ .

Anestits είπε...

sto stoner sigoura den eimai alla gia to sludge liga ta logia sou pappou Vaggelh ! :D .An kai tha diafwnisw mazi sou ws pros to idos pou paizoun oi Cancer bats.Anyways.Prosopikes gnwmes opws les.Diakrinw mia sumpathia sto onoma tou Tommy.Se eksitaroun kai esena ta mikra paidakia opws ton Michael Jackson ?

Anestits είπε...

www.myspace.com/inharlem

Ανώνυμος είπε...

Προτασεις εκ Νιγριτας ερχομενες.
Evpatoria Report - 2008 - Maar
Monochrome - 2008 - caché
Patti Smith & Kevin Shields - 2008 - The Coral Sea
Built to Spill - Live at Brisbane, Australia - 2008
U.S. Christmas - 2008 - Eat The Low Dogs
Red Sparowes - 2008 - Aphorisms EP
My Bloody Valentine and Thom Yorke - 2008 - Edun EP
Last Drive - 2008 - Time is not important
Socos & The Live Project Band - Kafka (2007)
Cloudland Canyon - Lie In Light (Kranky Rec. 2008)
Lib

Ανώνυμος είπε...

One Day as a Lion – 2008 - One Day as a Lion EP

Zack de la Rocha (Rage Against the Machine) and Jon Theodore (ex-The Mars Volta) sideproject.

Δυο λόγια για την εκπομπή μας


Σας καλωσορίζουμε στο μπλογκ των Νονών της Νύστας.

Μίας ραδιοφωνικής εκπομπής που εδώ και 25 χρόνια μεταδίδει όλες σχεδόν τις πτυχές της σύγχρονης (και ροκ) μουσικής και πληθώρα μουσικών ειδών που θεωρούμε αξιόλογα κατά την κρίση μας.

Έχουμε τη διάθεση να κρίνουμε αλλά κυρίως να προτείνουμε .

Ο σκοπός της εκπομπής είναι η προσωπική τέρψη και ικανοποίηση (να περνάμε καλά).

Ένας επιπλέον σκοπός είναι να μεταδώσουμε τραγούδια τα οποία θεωρούνται "αντιραδιοφωνικά"(απαράδεκτος όρος) , όσο μεγάλα και αν είναι σε διάρκεια ή ακραία σε ήχο.

Αν ένα μουσικό κομμάτι μας αρέσει θα το μεταδώσουμε.

Πολλές φορές ακόμα και αν δε μας αρέσει , απλά για λόγους ενημερωτικούς και συγκρίσεως, ανεπηρέαστοι πάντα από playlists που σκοτώνουν το ραδιόφωνο και την ειλικρίνεια, αλλά και από "εξωτερικούς" παράγοντες.

Δεν υπάρχει κανενός είδους στεγανό ή επιβολή για μετάδοση τραγουδιών και ευχαριστούμε πολύ το ραδιοφωνικό σταθμό του Ράδιο Έψιλον 103 FM, στις Σέρρες, που μας προσφέρει τόσα χρόνια αυτό το ελεύθερο βήμα επικοινωνίας.