ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΙΣ 7 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ Ε 103 ΣΕΡΡΕΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΙΣ 7 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ Ε 103 ΣΕΡΡΕΣ

SATURDAY AT 7 P.M. ON RADIO E 103 SERRES GREECE

12 Μαΐ 2011

Αφήστε με στη Farmerama και απολαύστε εσείς το Δράμα .

Αφήστε με στη Farmerama και απολαύστε εσείς το Δράμα .

Εδώ και κάτι μήνες έχω μια φάρμα ψηφιακή .Farmerama λέγεται .Οι φίλοι μου λέγαν «τι ειν' αυτά που κάνεις ,σε τέτοια ηλικία να κολλάς σε online παιχνίδια». Εγώ τους αγνόησα .

Από γνώσεις περί αγροτικών δεν έχω ιδέα ,αν και από χωριό η καταγωγή μου .Στη φάρμα μου λοιπόν καλλιεργώ .Δεν είμαι μόνο γεωργός ,είμαι και κτηνοτρόφος συνάμα. Έχω λοιπόν στάβλους όπου εκτρέφω διάφορα ζώα. Τα ζώα που εκτρέφω ,τα προϊόντα από τα χωράφια κι από τα δέντρα μπορώ να τα πουλήσω στην αγορά .Ναι ,έχει λαϊκή .Έχω μαζέψει αρκετά λεφτά μέχρι τώρα και έχω ανεβεί πολλά επίπεδα .Πράγμα που αντιδιαστέλλεται με την πραγματική μου ζωή ,είμαι άνεργος .

Στο παιχνίδι πρόσφατα ,απέκτησα και αεροπλάνο για να πηγαίνω στη Bahamarama .Εκεί έχω την εξωτική μου φάρμα και καλλιεργώ διάφορα εξωτικά φυτά ,και έχω στάβλους με τροπικά ζώα ,π.χ. παπαγάλους ,μαϊμούδες ,ελέφαντες κλπ .Στην πραγματική ζωή μάλλον δε θα πάω ποτέ στις Μπαχάμες (στις Μπραχάμες για κάνα πατσά ίσως ,όπως έλεγε και το παλιό τραγούδι των Apurimac) ,πόσο μάλλον να έχω και φάρμα και καλλιέργειες …

Τελευταία στο παιχνίδι ,προωθείται η καλλιέργεια λαγών και προβάτων .Έχουν δώσει λέει βάρος σε αυτά τα ζώα με σκοπό την αναπαραγωγή τους και τη μετάλλαξη τους σε επιμέρους είδη .Στην πραγματική ζωή τα πρόβατα και οι λαγοί είναι ουσιαστικά που ακούω συνέχεια στην καθημερινότητα μας και ειδικά στην πολιτική επικαιρότητα ,ακόμα ακόμα και στ’ αθλητικά .Επίσης ,οι γάιδαροι μου είναι υπομονετικοί και δε βιάζονται να κάνουν πολιτική καριέρα .

Στη φάρμα μου εκτρέφω πρόβατα που σε δεύτερο επίπεδο μπορούν να γίνουν μαύρα .Στη φάρμα μου κανένα μαύρο πρόβατο απ όσα εξέθρεψα δε μαχαίρωσε λευκό πρόβατο για να του πάρει οτιδήποτε ,ούτε έχω δει κανένα λευκό πρόβατο να κυνηγάει μαύρα για αντίποινα .Τα γουρούνια δεν επιτίθενται σε πρόβατα ,ούτε αστυνομεύουν το χώρο ,όλα κάθονται στο στάβλο τους .Ούτε έχω δει ποτέ χρωματιστά πρόβατα να επιτίθενται σε πρόβατα άλλου χρώματος επειδή έχασε η ομάδα τους στο λιβάδι . Δεν έχω (ακόμα ) νοσοκομείο ζώων, διότι ποτέ δεν αντιπαρατέθηκαν μεταξύ τους

Τα σπαρτά μου αν τα αφήσω πολύ καιρό αμάζευτα σαπίζουν η βγάζουν ζιζάνια και πρέπει να τα καθαρίσω ,για να ξανασπείρω .Στην πραγματική ζωή οι σπόροι που έχουν σπαρθεί παραμένουν εδώ και δεκαετίες ,έχουν βγάλει ζιζάνια και παρέα συνεχίζουν να καθιστούν το χωράφι ακαλλιέργητο .

Στη Bahamarama δεν έχω δει ακόμα τους παπαγάλους μου να περιστοιχίζονται από στάβλους γουρουνιών ή μαντρόσκυλων ,στην πραγματικότητα άραγε γίνεται αυτό …;

Οι μαϊμούδες κάθονται ήσυχες στα κλουβιά τους και δεν επιδιώκουν να κάνουν τηλεοπτική καριέρα .

Στην αγορά της Farmerama ,μπορώ να πουλήσω με όποια τιμή θέλω ,το 10 τις 100 κρατείται ως φόρος ,αλλά δεν μπορώ να πουλήσω ένα προϊόν σε τιμή μεγαλύτερη του +50 τις εκατό της αξίας του .Έτσι εγώ όταν θέλω ρευστό ,ρίχνω την τιμή στο χαμηλότερο επίπεδο που έχει μέχρι στιγμής η αγορά ,για να πουληθεί άμεσα και να εισπράξω το ρευστό ,αλλά και να βοηθήσω το μικρότερο σε επίπεδο παίχτη να αγοράσει σε συμφέρουσα τιμή το προϊόν .

Στη Farmerama υπάρχουν και αποστολές .

Αν π.χ. ζητάει λαγούς σε αντάλλαγμα δώρων τότε παρατηρώ την τιμή των λαγών να ανεβαίνει στα ύψη ,π.χ. ο λαγός από 60 μέγιστη τιμή εκτοξεύεται στα 100 χορτοτάλιρα .Δηλ ,σύμφωνα με τη ζήτηση αυξάνεται η τιμή του προϊόντος ,η και μειώνεται ανάλογα . Στην πραγματική ζωή κάτι ακούω για τοξικά ομόλογα ,οικονομικές επιθέσεις σε κράτη ,οικονομικούς δολοφόνους κλπ Επίσης θυμάμαι τη στρογγυλοποίηση της τιμής των προϊόντων σε Ευρώ όταν πρωτοήρθε στην ευλογημένη χώρα μας .

Στη Farmerama υπάρχουν μεσάζοντες ,αλλά σου παίρνουν τα προϊόντα σε πολύ πιο χαμηλές προσφορές από της αγοράς .Τους χρησιμοποιείς μόνο αν έχεις άμεση ανάγκη από ρευστό .Μετά όμως δε σε κυνηγάνε με γουρούνια σκύλους και όλο το ζωικό βασίλειο αν τους απορρίψεις την παραγγελία .

Στη Farmerama μπορείς να δώσεις χρήματα πραγματικά για να αποκτήσεις προνόμια στο παιχνίδι και να ανέβεις επίπεδα ,αλλά δε σε αναγκάζει κανείς να πληρώσεις οπωσδήποτε .Οπότε με υπομονή ανεβαίνεις σιγά - σιγά τα επίπεδα αποκτώντας πόντους εμπειρίας και αποκτάς κάποια προνόμια .Βέβαια κάποια μεγάλα προνόμια αν δεν πληρώσεις δε θα τα αποκτήσεις ποτέ ,η ίσως τα γευτείς αν εκπληρώσεις αποστολές ,αλλά έτσι είναι η ζωή στο Farmerama .

Υπάρχει το τίμημα .

Στο Farmerama σε προτρέπουν να αποκτήσεις γείτονες για να μπορέσεις να καλλιεργήσεις το λιβάδι σου ,όσο πιο πολύ γείτονες τόσο μεγαλύτερο ποσοστό καλλιεργήσιμης έκτασης .Μπορείς και να νοικιάσεις φίλους – γείτονες ,πράγμα που επ ουδενί συμβαίνει στην πραγματική ζωή .Με τους γείτονες σου μπορείτε να ανταλλάσσετε δωράκια ο ένας στον άλλο και να συνεννοείστε μέσω μηνυμάτων .Το Farmerama έχει και φόρουμ με διάφορα events όμως εγώ δεν ασχολήθηκα ακόμα .Τα δωράκια είναι ανιδιοτελή και δεν πληρώνεις τίποτα για να τα στείλεις ,αν θες τα στέλνεις ,η όχι .

Τελευταία απέκτησα και ελιές ,που μου θύμισαν αμέσως τα έπαθλα με τα οποία στεφανώθηκαν οι νικητές της επιτυχημένης Ολυμπιάδας στη χώρα μας ,(παγκόσμια πρωτοτυπία ,όλες οι άλλες είχαν το κερδοσκοπικό νόημα και τα χρυσά ,αργυρά και χάλκινα ) .Μετά βέβαια έγινε και το ατύχημα .

Για να μην πολυλογώ ,στο Farmerama μπορείς να κάνεις πολλά ,να επιλέξεις πως θα ζήσεις και πως θα αναπτυχθείς .Υπάρχουν ,λέει και μπαγαπόντηδες ,που μπορούν να τους στείλουν άλλοι παίχτες να σου κάνουν δολιοφθορά .Υπάρχει και ο τροχός της τύχης ,το Χωριατοροδάνι ,όπου σου δίνεται η ευκαιρία ανά 24 ώρες να έχεις ένα δικαίωμα στο όνειρο .Απ την άλλη με αντίτιμο ,μπορείς να φας όλα τα πραγματικά λεφτά σου στο Χωριατοροδάνι .Καμία σχέση με την πραγματικότητα δηλαδή .

Στο Farmerama τελευταία παρατηρούνται φαινόμενα κλοπής λογαριασμών από hackers ,λέει ,γι αυτό μας συνιστούν να αλλάζουμε συνέχεια τον κωδικό μας .Φανταστείτε να ίσχυε αυτό στην πραγματική ζωή ,θα μιλούσαμε για χάος .

Αφήστε με λοιπόν στο φανταστικό μου παιχνίδι και απολαύστε εσείς την πραγματική μας ,ευνομούμενη ζωή ,τη Δημοκρατία .

2 σχόλια:

Cienfuegos είπε...

:)

Airesias είπε...

Ευάγγελε πότε θα πάμε μαζί μια βόλτα στην φάρμα σου, να περπατήσουμε δίπλα δίπλα και να μου τα δείξεις όλα αυτά?

EDITORIAL OR ...της αρκούδας

ηΣΥΧΊΑΑ ! θΑ ΠΩ ΕΝΑ ΠΟΙΗΜΑ !

Νονοί της νύστας λέγονται και πάρτε το χαμπάρι

Ήτανε τρεις μα έφυγε το ένα παλικάρι

«Επίτιμο» τον κάνανε έτσι τον εβαφτίσαν

και με χωρίς πολλά πολλά το ράδιο συνεχίσαν


Αν τους ακούσεις Σάββατο εκπέμπουνε στις Σέρρες

12 χρόνια πέρασαν μ ‘αυτοί δεν βάλαν βέρες

το ράδιο το Ε είναι αυτών το σπίτι

τους ημο τους παιδεύουνε μα και τον ποστροκίτη


Παρέα κάθε Σάββατο και μπάχαλο μεγάλο

Όταν ακούω σκέφτομαι άλλο σταθμό να βάλω

Με Στηβ ,Σαμπγουαυ και Λιμπερτιν , με Άπο και Αλτρέντυ

Με Χρήστο στα ποστ μέταλ ντεκς και Ευαγγελέο στο « τρέντυ »


Μιλάν μες στα μικρόφωνα για άσχετες ιστορίες

Κουβεντολόι γίνεται ,Τσακ Νόρις και ταινίες

Ο Ευαγγελέο προσπαθεί να λέει για τα άσματα

Και στον αέρα ακούγονται και γέλια και πειράγματα


Η πρώτη ώρα έγινε για να υμνούν τη Νύστα

Ποστ ροκ ,άμπιεντ ,αλτέρνατιβ, και έντεχνο ντουμ στη λίστα

Ο Κρις να κράζει στην αρχή ρουφώντας το φραπέ

Κι ο Ευάγγελος να σκέφτεται «πως έμπλεξα ,Θεε !»


Στη δεύτερη την ώρα τους αρχίζει το «ξυλίκι»

Λίγο πιο απ τέμπο το ρυθμό , λίγο ποστπανκιλίκι

Ο Σάμπγουαυ τρελαίνεται και λέει «Τ ‘Ασπασία»

Ο Λίμπερτιν αναφωνεί , οι Στρόουκς έχουν αξία !


Και προχωράει η εκπομπή στόνερ , ποστ χαρντκοριές

Τώρα μέσα στο στούντιο φιλιά και αγκαλιές

Ο Κρις κι ο Στηβ πωρώνονται ,ρίχνουν τρελό χορό

Ο Άπο πάλι να ρωτά «ρε τι είπαμε είναι αυτό ;»


Διάλειμμα και ημίωρο τρίτο το τελικό

Με ήμο σκρήμο, ιντάστριαλ και ήχο μεταλλικό

Και σκεπτικοί στο στούντιο όλοι αναρωτιούνται

Άραγε ακόμα οι άνθρωποι ακούν τέτοια και «χτυπιούνται » ;


Μα όταν του Ποστ Μέταλλου σημάνει ο ερχομός

Σιγή πέφτει στο στούντιο ,άφθονος σεβασμός

Των Νιούροσις οι οπαδοί δίνουν ρισπέκτ στον Εύα

Ο Λιμπερτιν και ο Σαμπγουαυ ψάχνουν για καμία φλέβα


Έτσι μ’ αυτά και μ ‘άλλα πια η εκπομπή τελειώνει

Τώρα μέσα στο στούντιο ο Έύα χαλαρώνει

«Τον εαυτό σας να προσέχετε κι αυτούς που αγαπάτε»

«Τασάκια πάρτε ρε παιδιά ,το βράδυ πού θα πάτε ;»


Αυτά συμβαίνουν στο παρόν , κάποτε ήταν άλλα

Ας είν’ καλά η συναυλία των Ντέους … στην Καβάλα

Κι αν εσείς νομίζετε την ιστορία πλάνη

Ελάτε Σάββατο ,Έψιλον , με μια σακούλα μπύρες !


της αρκούδας

Σας καλωσορίζουμε στο νέο μπλογκ των Νονών της Νύστας.

Μία εκπομπή που εδώ και 20 χρόνια μεταδίδει όλες σχεδόν τις πτυχές τις σύγχρονης ροκ μουσικής και όχι μόνο.

Κάπου εδώ όμως πρέπει να οριοθετήσουμε τους σκοπούς και τις επιδιώξεις μας και να αναφερθούμε στα κακώς κείμενα .

Μιλώντας τις προάλλες με τον Επίτιμο , μου ανέφερε ότι έχει βαρεθεί να ακούει και να βλέπει το κοινώς λεγόμενο … κράξιμο !

Στα μπλογκς , στα ραδιόφωνα , στις τηλεοράσεις κλπ.

Τα κακώς κείμενα βεβαίως συνεχίζουν να υφίστανται ,και χωρίς στηλίτευση ίσως και να παραμείνουν ,ανεπηρέαστα από τις βουλές σας /μας.

Έτσι ,είμαστε αποφασισμένοι , όχι μόνο να κρίνουμε αλλά και να προτείνουμε .

Άλλωστε αυτό πιστεύουμε ότι κάνουμε όλα αυτά τα χρόνια και ελπίζουμε να προσθέσαμε και εμείς ένα λιθαράκι στην προσπάθεια της πολιτιστικής αφύπνισης αυτού του τόπου.

Ο πρώτος σκοπός της εκπομπής είναι η προσωπική τέρψη και ευχαρίστηση .Αυτό να το ξεκαθαρίσουμε .Ακόμα και αν κανείς πλέον δεν θα ακούει ,εμείς θα συνεχίσουμε να εκπέμπουμε για να δεχόμαστε αυτή τη μαγεία που εμπεριέχεται στο ραδιόφωνο και που δε συγκρίνεται με τίποτα και καμιά μορφή επικοινωνίας σε σύγκριση με τα άλλα Μέσα.

Ένας άλλος σκοπός είναι να μεταδώσουμε τραγούδια τα οποία θεωρούνται «αντιραδιοφωνικά» (απαράδεκτος όρος) , είτε σε διάρκεια , είτε σε ακρότητα .Αν μας αρέσει να είστε σίγουροι ότι θα το μεταδώσουμε .Πολλές φορές ακόμα και αν δε μας αρέσει , απλά για λόγους ενημερωτικούς και συγκρίσεως ανεπηρέαστοι πάντα από playlists που σκοτώνουν το ραδιόφωνο και την ειλικρίνεια αλλά και εξωτερικούς παράγοντες (σπόνσορες και αηδίες) .Δεν υπάρχει κανενός είδους στεγανό ή επιβολή για μετάδοση τραγουδιών και ευχαριστούμε πολύ το σταθμό μας που μας προσφέρει τόσα χρόνια αυτό το ελεύθερο βήμα επικοινωνίας .